Elo, olo, ilo – LOL

Neljännen Satuhetki-viikon taivaalla oli tummiakin pilviä.
Neljännen Satuhetki-viikon taivaalla oli tummiakin pilviä.

Satuhetken neljäs aktiiviviikko takana! Läpyt mulle! Ihan itse olen liikkunut ja kannatellut rötkörankaa kokonaisen kuukauden. Summattuna kuukausi on ollut hyvä ja vahvasti plussan puolella ollaan. Olen liikkunut yli 20 tuntia ja 140 kilometriä. Eniten viikot ovat tuntuneet akselilla elo, olo ja ilo. On tuntunut hyvältä saada tuohon liittyviä kommentteja ihan livenäkin. Kai se näkyy, kun on parempi olla. Kiitos myös sinulle herra Mittanauha: pidetään vielä salaisuus meidän välisenä =)

Tämä juhlaviikko oli aiempia vaikeampi. Hah, hassua! Nyt kun ajattelin purnata, katselen viikon aikana kertyneitä kuvia ja muistiinpantuja ajatuksia, huomaan, että ihan jees viikkohan tämäkin oli. Kertoo ehkä siitä, kuinka negisasiat vain jäävät helpommin mieleen kummittelemaan ja niissä velloo, vaikkei tahtoisi. Tahdon pitää tämän homman rehellisenä ja välttää sitä, että Satuhetki olisi lannistava ”Liikunta on aina ihqua, kaikki terveellinen on njamnjamia, enkä kertaakaan kaivannut mitään njaminjamimpaa.”-blogi. Ei ole, ei ole, kylläpä kaipasin – ja herkuttelinkin. Viikon aikana väsytti, eikä välillä huvittanutkaan. Kroppa tuntui kuonaiselta ja kankealta. Satuhetkiin mahtuu tuotakin.

Kuonaa kadottamassa

Yksi syy ”tukkoiseen” oloon voi löytyä pienestä, ruskeasta pullosta. Aloitin 20 päivän detox-litkukuurin. Hörpin aamuisin 15 ml detox-uutetta litraan vettä sekoitettuna. Olen tätä tehnyt ennenkin ja alun kuonainen olo on ollut silloinkin ikävä vieras. En osaa sanoa, onko detox-touhu huuhaata, mutta ainakin aineenvaihdunta rullaa ja loppuviikkoa kohden olo on tuntunut paremmalta. Detox-vinkkejä voi kysyä herra Googlelta. Sitä voi harrastaa näillä litkuilla, mutta myös monet ruoka-aineet hoitavat samaa tehtävää. Vihreä teehän on kuulunut Satuhetkiin alusta alkaen. Vesi on taatusti paras elimistöä puhdistava aine. Sitä litkin edelleen kolmisen litraa päivässä.

Maailman paras detox-litku on suomalainen, puhdas vesi.
Maailman paras detox-litku on suomalainen, puhdas vesi.

Juoksujalkaa

Viikon aikana kokeilin taas juoksukuntoani. Lähes 3,5 kilometriä meni yhteen menoon melko lailla kivuttomasti – ja se on paljon se! Juoksu ei vielä tunnu hyvältä, muttei pahaltakaan. Paitsi pohkeissa. Ne lahjoin kompressiosäärystimillä. Säärystin puristaa/tukee pohjetta parantaen verenkiertoa (lisää happea!), poistaen kuonaa, tukien lihasta, estäen turvotusta ja parantaen liikkeen tuntua. Näin sanoo siis valmistaja. Minä en pysty vielä tämän päivän kokemuksella kaikkea vahvistamaan, mutten tänään muutamaa kilometriä enempää juossutkaan. Perästä kuuluu!

Ei stylet, mutta hyvät.
Ei stylet, mutta hyvät?

Vuoden hölkkäbiisiksi voin viikon kuuntelulla nimetä Bon Jovin uunituoreen Burning Bridges -biisin. Kuuntele ja katsele itse.

Satuhetki-blogissa olen käsitellyt paljon liikunta- ja ravintoasioitani. Ajatusteni aiheiksi olen kirjannut myös korvien välissä tapahtuvat jutut. Okei, siellähän nuo edellisetkin on käsitelty ja käyttöön hyväksytty. Tarkoitan kuitenkin henkisen hyvinvoinnin juttuja. Siihen liittyen suosittelen sinua klikkaamaan Satuhetken Facebook-sivulle ja kurkkaamaan tänään 30.8. linkittämäni videon. #LetGo

Miltä tuntuisi laatia Don´t do -listoja ainaisten To Do -listojen sijaan?

Lopuksi julkisen päiväkirjan liikutusosio. Tykkään! Reipasta tai rauhallista viikkoa kullekin tarpeensa mukaan!

liikuntataulukko

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Elo, olo, ilo – LOL

 1. Johanna

  No nyt lakkia pois päästä…sullahan on tosi mukavat kilometrimäärät viikossa! Upea juttu. Ja täähän ei kai ollut mitään satua, vaan totisinta totta!😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Johanna! Kilometrejä kertyy helposti, kun määrää Satuhetket kalenteriin. Silloin mennään, kun niin lukee, eikä pois tulla ennenkuin hyvältä tuntuu 🙂 No okei, tänään livistin alle tavoitteen ukkosta ja sadetta pakoon. Onhan se ollut huikeata nähdä kunnon kasvaminen. Puhun niinkuin maratoonari, mutta siltä se itsestä tuntuu, kun lähtötaso oli koko lailla pyöreä nolla.

   Tykkää

 2. Kiitti Johanna. Mä pohdin aikani, että mihin mun tarmoni ja motivaationi on aina aiemmin kunnonkohotuksessa tai painonpudotuksessa loppunut. Totesin, että kieltoihin, sääntelyyn, punnitsemiseen, kirimiseen, ohjeisiin, itsekritiikkiin… Eihän niillä kukaan voita edes itseään.

  Sen sijaan mä olen aina tykännyt kävellä reippaasti, ahmia terveystietoa, kokata luovasti, kattaa kauniisti ja syödä värikkäästi. Tällä kertaa päätin kokeilla niitä. Hyvä yleensä tuottaa lisää hyvää. Niin tälläkin kerralla. Vain liikuntaan liittyen mä ”vaadin” itseltäni vähintään neljä viikkokertaa (ekalla viikolla seitsemän). Jos juoksuttaa, juoksen. Ellei, en juokse. Kävely on tehokasta ja lempeämpää. Eväiden tekeminen on hauskaa. Värejä pitää löytyä eväsboksiin useita. Karkkia en ole syönyt tähänkään asti. Viikonlopun saunaoluista tai punaviineistä en ole ajatellutkaan luopua, mutta juon vain sen määrän, mikä OIKEASTI maistuu hyvältä. En tavan vuoksi.

  Satuhetki-säännöt ovat yksinkertaiset ja sallivat. Siksi kai tämä tuntuu niin pirun kivalta. Olo on aika satumainen. Ehkä näistä motiiveista pitää kirjoittaa ihan oikea postaus 🙂

  Nyt nautitaan syyskuusta!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s