14 | Joulusatuhetki

image

Viikonloppu vierähti luukuttamatta, mutta nyt ollaan taas jännän äärellä. Ihan sananmukaisesti.

Lueskelin juuri Kauneus & Terveys -lehteä, jossa 35-vuotias nainen kyseli, josko hän vielä harjoittelemalla kykenisi venymään spagaattiin. Vastauksen antanut personal trainer väitti, että kukaan ei ole liian vanha taipuakseen tuohon asentoon. Lonkankoukistajat ja takareidet nousivat vastauksessa oleellisimmiksi asioiksi. Ne ovat ihmiskehon osat, jotka meillä useimmilla työkseen istuvilla ovat jumissa. Eli vaikkei tavoitteena olisikaan tyttömäinen spagaattiasento, venyttelyä etenkin noilla leveysasteilla kannattaa harjoittaa. Mutta mikä hieno ja rohkea tavoite 35-vuotiaalta! Melkein innostuin itsekin haastamaan itseni. Innostutko sinäkin? Venytelläänkö kumpainenkin ja yllätetään ympäristö heittäytymällä keväällä spagaattiin ihan muina naisina?

Kolme tuttua naista muodostivat viime keväänä laulutrion nimeltään Almost Singers. Naisille oli muistettu kouluaikana kertoa, etteivät he osaa laulaa ja he olivat vuosikausia uskoneet väitteeseen. No, aikuisilla naisilla onneksi tulee kaikenlaista hullua mieleen. Niin näilläkin leideillä. Se löivät hynttyyt yhteen, innostivat itselleen laulunopettajan ja ennen kaikkea rohkaisijan. Alkoi enemmän ja vähemmän aktiivinen treeni ja kas – tänään oli ensimmäisen yhteisesiintymisen aika. Paikallisen hoivakodin asukkaat pääsivät Rekiretkelle ja muihin jouluisiin tunnelmiin näiden ”melkein laulutaitoisten” voittaessa pelkojaan ja lauleskellessa. Ei muuta kuin kohti uusia lauluja ja estradeja Tuula, Marja-Liisa ja Laura!

Oletko sinä uskaltanut tavoitella jotakin, mikä tuntuu olevan liian kaukana? Ahdistutko jo ajatuksesta vai innostaako se sinua? Häpeä estää ainakin itseäni joskus tekemästä sitä mitä haluan ja sehän rajoittaa elämää jonkin verran. Mikä olisi pahin skenaario, mikä olisi edessä, jos uskaltaisin, enkä pelkäisi mokaamista? Olisiko kauhukuvan todennäköisyys suuri? Entä ellen uskalla, mitä saatan menettää? Mitä upeaa voi jäädä kokematta?

Karaokea en ole vieläkään yksin laulanut, mutta tämän blogin aloitin. Loikkasin pois mukavuusalueeltani ja annoin näppiksen laulaa ajatuksiani julki. Palaute on ollut positiivista. Hyvä mua!

Mikä on rohkein asia, minkä uskallat lausua ääneen haluavasi? Kerro se itsellesi tai muillekin ja uskalla! Pauli Hanhiniemen Muutkin mokaa -biisissä on rivi, joka sopii uskaltajan huoneentauluksi. ”Kärsinyt on kantapää, mut se kantaa hedelmää.”. Uskalletaan ja opitaan, vaikka sitten kantapään kautta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s