3 | Joulusatuhetki

image

Hengittäminen on kuulkaas tärkeä juttu. Oikein hengittäminen vielä tärkeämpi.

Hengittäminen on automaattinen, vaistonvarainen toimintomme. Ei meidän tarvitse sitä sen kummemmin ajatella. Paitsi nyt – Satuhetken joulukalenterin kolmantena päivänä.

Kuinka usein olet kuullut sanottavan, että hengitä syvään ja rauhoitu? Kuinka usein olet kannustanut itseäsi hyvään hengittämiseen? Kun kehosi soluineen tarvitsee enemmän happea, se hoitaa homman ihan itsepalveluna. Urheillessa tai vaikkapa uhan edessä hengityksesi tihentyy. Happea kulkee sisään ja hiilidioksidia ulos useammin. Ihan normaalitilanteessakin kannattaa keskittyä hengitykseen. Mitäpä jos yhdistäisimme kaksi asiaa? Eilisessä postauksessa kannustin veden hörppimiseen. Mitäpä jos hörppisimme ja hengittelisimme 2-in-1? Kun on aika ottaa tilkka vettä, voisi olla aika myös hengittää muutaman vedon verran hyvin.

image

Testaapa tänä iltana oma hengityksesi. Käy selinmakuulle ja laita kämmen rintalastan alle. Hengitä sisäänpäin. Tunnetko vatsasi nousevan ja rintakehäsi laajentuvan? Onnea, osaat hengittää. Jos masusi ei sisäänhengityksessä nouse, hengittelet liikaa keuhkojen yläosalla. Se ei ole hyväksi.

Syvät hengitykset ovat helppo tapa rauhoittua ja rentoutua. Hengittäminen tekee hyvää! Vaikka joulukuu juoksuttaisi meitä kuinka, muistetaan välillä pysähtyä ja viettää laatuaikaa ikioman hengityksemme kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s