7 | Joulusatuhetki

image
Tuulisen ja sateisen viikonlopun Joulusatuhetki-luukut jäivät avaamatta, mutta niinhän käy välillä ”oikeidenkin” joulukalentereiden kanssa. Ainakin, jos ne eivät ole suklaisia. Satuhetkien syvintä olemusta on se, että eilinen ja toissapäiväinen ovat mennyttä, ja niihin on turha enää palata. Eilinen on tänään yhtä merkityksetön päivä kuin huominenkin. Sillä on merkitystä, että ymmärtää tämän hetken ja siinä olevien hippusten arvon.

Tässä hetkessä mietin toki vielä eilistä itsenäisyyspäivää. Katselin ja kuuntelin tänäänkin useamman kerran sotaveteraani Armas Ilvon johtaman Veteraanin iltahuuto -lauluesityksen presidenttiparille. Ajatukset karkaavat myös lauantaihin. Paikallisen jääkiekkojoukkueen tempaus tuotti yli 10.000 euroa Taysin lasten teho-osastolle. Tänään sain toimia Joulupukin apulaisena ja hakea toisella hyvätekeväisyystempauksella kerätyllä reilulla 500 eurolla kauniita ja tarpeellisia lahjoja oman kylän vähävaraisten perheiden lapsille. Suomelle itsenäisyyden taistelleiden miesten ja naisten uhrauksille ja rohkeudelle on tietenkin vaikea löytää vertaistaan. Osaan silti iloita tästä tämän päivän välittämisestäkin.

Suomessakin voidaan huonosti: osa aiheesta ja osa tyytymättömyyttään. Taloudellinen epävarmuus ja heikentynyt turvallisuudentunne ovat saaneet suomalaiset etsimään syyllisiä rajojen sisä- ja ulkopuolelta. Pahaa oloa ja pelkoa on huudettu niin ääneen, painettuna kuin bitteinäkin. Siksikin oli hienoa todistaa tv-kameran välityksellä tilannetta, jossa Linnan juhlien tärkeimmät vieraat, veteraanit  saivat välittävän presidentin kyyneliin. Oli hienoa olla auttamassa keräyksessä, jotta Tays saisi yhden uuden keskoskaapin. Kaapin ja välittävän, ammattitaitoisen hoidon avulla liian pienet ja heikot vauvat saavat mahdollisuuden elää ja vahvistua. Oli myös hienoa olla mukana keräämässä rahaa, joiden avulla kolmisenkymmentä lasta ja nuorta saa – ehkäpä sen ainoan – joululahjansa.

Jotenkin tässä joulun alla on helppo herkistyä välittämään. Välitetään joulujen välilläkin ja ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on. Kiitollisuudesta lisää huomenna.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s